KULTUR- og AKTIVITETS KALENDER

Har du begivenheder du gerne vil have med i kalenderen her på siden så skriv en mail med al relevant info til: torupkulturkalender@gmail.com

Relevant info er beskrivelse af begivenheden, tid og sted, pris hvis aktuelt. Medsend også gerne andet relevant materiale som f.eks billede(r).

Så sørger vi for at din begivenhed kommer i kalenderen så hurtigt som  muligt. 

Torup Folkekøkken fællesspisning

Når vi er tilbage i normale tider:

Mødetid kl 17.45 ifm borddækning/stole mv. Fællesspisning: 18-19

TLC/Torup Forsamlingshus, Hågendrupvej 6A, Torup

Man taler godt sammen med mad i munden.

Derfor indbyder Torup Ting i samarbejde med TLC/Torup Forsamlingshus til Torup Folkekøkken: et mødested

 

Hvad? Fællesspisning den første torsdag i måneden i TLC/Torup Forsamlingshus

Hvorfor? For at skabe endnu et fælles mødested i Torup mhp at styrke samvær og sammenhold på tværs i Torup - og for at nyde god & sund lokal mad i fællesskab

Hvordan? Maden tilberedes af lokale/økologiske råvarer af kokken, som også står for planlægning og indkøb; praktiske opgaver som borddækning, afrydning og opvask/rengøring foretages af deltagerne i fællesskab m/ tovholder. Der serveres kød, fisk og vegetar retter. Skriv ved tilmelding hvis der allergener, hvis du er vegetar eller veganer

Hvor meget? kr 60,- pr. person børn under 6 år halv pris.

Hvor & hvornår tilmelde & betale? Tilmelding og betaling til Johs Lund (johs@aetherproductions.dk, tlf 26250781), gerne via MobilePay 560040, Aether Productions, senest mandag før den pågældende torsdag af hensyn til planlægning.

Torup Bogby indbyder til forfatter møde: 

Torup forfatter udkommer på Torup Forlag. Mød Karin Ifanger i TLC/Forsamlingshuset, Hågendrupvej 6A, Torup, 3390 Hundested,
Fredag 30.10.2020, kl 16-17.30. Entré.
Karin Ifangers roman "1996. Udstationeret" er baseret på Karins egne erfaringer. Vi følger Kira på job som udstationeret i Cypern. 
Her prøver hun at få det nye arbejdsliv til at fungere sammen med sit familie- og kærlighedsliv. 

Torup Bogby indbyder til foredrag med forfatteren Arabella Neuhaus.

Forfatteren fortæller om sin roman "Shanghai - i lyst og nød", som er inspireret af hendes mors dagbøger fra forældrenes liv i Shanghai i begyndelsen af 2. verdenskrig.

Forfatterens far arbejdede for Store Nordiske Telegrafselskab. Det unge nygifte par ankommer i 1939 til en by, der er delvist besat af japanere.

Store dele af byen ligger sønderbombet hen og dagliglivet er præget af kriminalitet, flygtninge, tiggeri, sult og død. Midt i alt dette forsøger den mere veletablerede del af den hvide befolkning at fortsætte sin hidtidige levevis i en boble af privilegier, udskejelser, stive normer og fordomme overfor den kinesiske befolkning. Arabella supplerer sin fortælling med forældrenes fotos fra 1939/40 og desuden med oplevelser og fotos fra sine egne rejser til Shanghai i 2010 og 2015.

 

"En ny verden åbnede sig for mig, da jeg fandt min mors dagbøger fra mine forældres liv i Shanghai i en dramatisk periode i byens historie. Det blev en eventyrlig rejse for mig gennem research og rejser til byen, som på trods af store ændringer stadig rummer mange af de samme bygninger som dengang," fortæller forfatteren.

Om forfatteren: Arabella Neuhaus (1953), forfatter og socionom:

 www.arabella.dk

Arrangeret af Torup Bogby

Torsdag d. 17.9.2020 kl. 19.30

Torup Forsamlingshus/TLC, Hågendrupvejen 6A, Torup

Entre kr 50/40 for medlemmer.

Torup Marked fortsætter den
store succes med sæson 2020.

Markedsdatoerne er 6.6., 20.6.,
4.7., 18.7., 1.8.,15.8., 29.8., 12.9.,
26.9. og 10.10.2020,
. altså hveranden lørdag i perioden,
og åbningstiden er 10 - 15.
Stedet er markedsområdet bagved
Dyssekilde Station. 
Følg markedet,
temaerne og udbuddet på Facebook
siden: "Torup Marked"

Så er der nye udstillinger i Kældergalleriet Torup sommer og sensommer, fra 6. juni til 13. september 2020. Vi lægger ud med  med fotoudstilinger og slutter af med fotografi, mobile og skulptur.
Se nærmere om udstillingerne  
her .

Pgr. af CORONA virus: Ingen fernisering  d. 6. Juni.
 Find KÆLDERGALLERIET i TORUP under Brugsen Torupvejen 156.

Lørdag d. 19. september 2020 kl. 11-13 åbner Kælder-galleriet under Brugsen i Torup en udstilling af akvarelmalerier af Kirsten Møller. Udstillingens titel er: "Blik for det skønne". 

Kirsten Møller bor og arbejder i Hundested.

 

Billeder, kunst og det AT SE har været en vigtig del af Kirsten Møllers virke igennem et langt liv. Hun arbejdede i mange år professionelt som billedkunstlærer, faginspektør og som leder af Københavns Billedskole. Efter pensioneringen er Kirsten fortsat med både at male og undervise. Desuden er hun aktiv i det lokale kulturliv, f.eks. By og Land og Billedkunstrådet. Kirsten Møller er en flittig udstiller af sin kunst med udstillinger i bl.a. i Fals Hus i Åbenrå, på Bovbjerg Fyr, på Kunstmesser og i lokale gallerier, bl.a. X-Porten.

Kirsten Møller har valgt akvarellen som sit primære medie. Hun er glad for den hurtige og koncentrerede proces som akvarelteknikken kræver. Hun elsker overraskelserne: Vandets bevægelse og tørren i solen. Pigmenternes blanden sig. Det levende udtryk. Rent praktisk fylder materialerne til akvarel næsten ingenting. De er lette at tage med på Hundested Bedding, til en strand, en have eller med på rejser. Her i Halsnæs finder Kirsten Møller mange skønne motiver. De er overalt når man kan SE. Kirsten Møller maler i en naturalistisk stil. Hun fastholder 'det smukke' i en fisk, en sten, et portræt eller et landskab. Ind imellem får farverne frit spil i ornamenter eller fantasifulde udtryk.

Kursus: Kirsten videregiver sine akvarelerfaringer på et kursus i udstillingen søndag d. 4. oktober. Kurset er for begyndere - og øvede der søger akvarelinspiration. Læs kursustekst her

Fernisering: Kirsten Møller vil være til stede under ferniseringen lørdag den 19. september, og galleriet byder indenfor - dog med maximum 20 personer ad gangen, fordelt i lokalerne.

Udstillingen kan ses i Torup-Brugsens åbningstid til og med lørdag d. 7. november 2020.

 

Med venlig hilsen

Kunst i Torup

 

 

KÆLDERGALLERIET - Torupvejen 156,  Torup, 3390 Hundested

Åbningstider t.o.m. 18.10.: Mandag-torsdag kl. 8-18, fredag kl. 8-19, lørdag, søndag og helligdage kl. 8-17.

Fra 19.10 til 31.03: Mandag-torsdag kl. 9-18, fredag kl. 9-19, lørdag kl.8-14, søn- og helligdage lukket.
Transport (fra Kbh.) Tag S-toget til Hillerød og derefter lokalbanen mod Hundested. Stå af på Dyssekilde St. 

Indgang igennem Brugsen   -  gratis adgang  - handicapadgang

 

Vi anbefaler indkøb i galleriets sponsor Brugsen, cafébesøg i nærliggende Café Torup, Solen 1A samt Torup Marked med kilometermad hver anden lørdag kl. 10-15 i ulige uger fra juni til oktober


Facebook: 'Kældergalleriet - under Brugsen i Torup'  - www.kaeldergalleriet.dk

Torup Musikforening indbyder til spændende jazz koncerter i efterårs-sæsonen 2020.

Følg musikforeningen og arrangementerne på Facebook siden "Mejeriet i Torup" og i gruppen "Alle os i Torup"

Borgermøde: Hvideland

Der bliver flere beboere i Torup i de kommende år: der kommer nye folk til Hvideland, den nye bydel på Hvidelandsgården.

Hvordan går projektet? Hvem er pionererne? De første er allerede flyttet ind stuehuset. De vil gerne vise gården og projektet frem. Derfor afholder Torup Ting et borgermøde på stedet med fokus på Hvideland: planerne, visionerne og det helt praktiske.

Hvideland er et lokalt initiativ: bagved står Torupfonden, skabt af lokale midler.

 

Hvor: Sverkilstrupvejen 19, Torup, 3390 Hundested

Hvornår: lørdag 26. september, kl 15-17

 

Læs mere på www.hvideland.com og www.torupfonden.dk

Medlemsmøder 2020 i Økosamfundet Dyssekilde.

 

 

Hvert år holder Økosamfundet Dyssekilde medlemsmøde 4 gange. De ligger allesammen på sidste søndag i januar, april, august og oktober og bliver afholdt i forsamlingshuset/TLC.

 

I 2020 ser det derfor således ud:

26.april kl.10-16

30.august kl.10-16

25.oktober kl.10-16

 

I 2021 ser det således ud:

31.januar kl.10-16

25.april kl.10-16

29.august kl.10-16

31.oktober kl.10-16